MediScoop 2018®
Klik hier om deze mail in uw browser te bekijken  -  Voir le contenu de ce mail en français
Genetische T-celtherapie: doorbraak in kankerbehandeling
In de strijd tegen kanker komen er meer en meer medicijnen op de markt die het immuunsysteem van de patiënt versterken. Ook genetische T-celtherapie wordt een optie: hierbij worden de T-cellen van de patiënt genetisch gemodificeerd, waardoor ze zich gaan richten tegen de kankercellen, en ‘een bijzonder krachtige, opgefokte troepenmacht’ vormen.

Zo vat prof. dr. Tessa Kerre (Hematologie, UZ Gent) het effect op kankercellen samen. Al blijft deze behandeling voorlopig voorbehouden voor de behandeling van bepaalde kankers, ze kan levensreddend zijn. En ze biedt mogelijk ook voor andere kankers toekomstperspectief.
Therapie CART-T
 
>> Meer weten over deze therapie? Klik hier!

Roularta HealthCare (uitgever van Artsenkrant, Belgian Oncology News, de Apotheker, HealthCare Magazine,...) biedt u MediScoop aan, als informatiedienst en om u blijvend te informeren over nieuwigheden betreffende de farmaceutische producten die in België beschikbaar zijn en die nuttig kunnen zijn bij de uitoefening van uw beroep. Als u MediScoop niet meer wenst te ontvangen: klik hier.